woensdag 13 januari 2016

democratie en nieuwe media

Tot voor kort bepaalden enkele journalisten de newsflow. Vandaag wordt de newsflow bepaald door sociale media en is iedereen met een smartphone en een Twitteraccount een potentiële reporter. De rol van journalisten verandert van nieuws sturen naar het ordenen van wat op sociale media gebeurt. De parlementaire democratie kon maar werken dankzij de vrije pers, die mogelijk werd door de ontwikkeling van geautomatiseerde drukpersen in de 2e helft van de 18e eeuw. Op dezelfde manier kan basisdemocratie maar werken als ze in check wordt gehouden door een basis-pers. Sociale media is vandaag vooral een onoverzichtelijke kakofonie. Wat er gebeurt, speelt maar een rol in zoverre iemand er betekenis aan geeft. Dat voor iedereen mogelijk maken, is het idee achter de start-up "Storify" van Silicon Valley-belg Xavier Damman. Storify laat (burger)journalisten toe om rapporten van elders op het internet (Youtube filmpjes, Twitter posts, slideshows,...) op een simpele manier te integreren en tot een verhaal te smeden op een pagna die makkelijk kan worden gedeeld.




1 opmerking:

  1. Hallo Dame & Heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur ons een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het verbeteren van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibel rentepercentage van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages
    * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via:
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen